EET JE DARMEN GEZOND


Groente fermenteren is een natuurlijke en vooral spannende proces waarin koolhydraten door bacteriën worden omgezet in melkzuur. Een onzichtbare en verbazingwekkende transformatie. Zodra het deksel gesloten is beginnen de melkzuurbacteriën hun werk te doen. Wat jouw taak is, is de meest gunstige omstandigheden creëren om dit proces te laten starten.

Het bijzondere is dat gefermenteerde voedsel wordt gezien als delicatessen en zelfs voorgeschreven als medicijn. Doordat de darmflora op een positieve en evenwichtige wijze ondersteund en gestimuleerd wordt heeft dit een algemeen versterkende invloed op je gezondheid. Een ware boost voor je immuunsysteem.

gezond en gelukkig leven


Eten van de gefermenteerde voeding zorgt voor de gezonde darmen en gezonde hersenen.Gebruik weckpotten zodat gassen kunnen ontsnappen zonder dat er nieuwe lucht kan binnendringen. Omdat er tijdens de eerste week veel druk in de potten ontstaat door de melkzuurbacterie die z’n werk aan het doen is is het aan te raden om te werken met glazen bokalen die afgesloten worden met een rubbertje zodanig de lucht kan ontsnappen.Dompel de groenten altijd goed onder in de mengsel van sappen, en zout. Het is van belang om de massa goed aan te drukken met je vuist zodat de groenten in hun eigen vocht staan.Gebruik je zintuigen: gooi de fermentatie weg als er vreemde smaken ontstaan of als de vloeistof heel troebel wordt, een beetje troebel is normaal.

Wat mag je verwachten?


In deze online workshop Fermenteren leer je basistechniek van fermentatie. Van zodra je een persoonlijke account hebt aangemaakt krijg je direct toegang tot de online workshop en kan je onmiddellijk starten.
We geven jouw:
  • Toffe presentatie over de darmmicrobioom, immuunsysteem en gezonde voeding
  • Demonstratie van fermentatieproces. We maken samen zuurkool van A tot Z
  • Onze tips & tricks over hoe te fermenteren
  • Onze e-book met alle informatie over fermenteren
  • 4 fermentatie recepten die je eigenhandig thuis kan uitwerken: zuurkool, kimchi, probiotische tomatenbommetjes en kokosyoghurt


GESCHENK UIT DE HEMEL


Fermentatie van voedingsmiddelen is een sublieme uitvinding voor je gezondheid:

  • Gefermenteerd voedsel is gemakkelijker te verteren. De eiwitten worden bijvoorbeeld in aminozuren geknipt en lactose uit melk wordt afgebroken
  • De voedingswaarde neemt toe
  • Ongewenste stoffen in voeding worden afgebroken
  • De zuur-basebalans verbetert
  • Gefermenteerd voedsel is een SUPERFOOD, bevat pro- en prebiotica voor je darmen

Aangezien gefermenteerde voeding een ware boost is voor je immuunsysteem organiseren we regelmatig FERMENTATIE WORKSHOP’s.

Wonderbaarlijk aan zuurkool is dat de kool waarvan je het maakt zelf voorziet in z’n conserveringsmiddel. Kool, en vele andere soorten groente en fruit bevatten van nature de melkzuurbacteriën nodig voor fermentatie. Deze micro-organismen kunnen, alleen zonder zuurstof, zodanig toenemen dat ze de groei van andere bacteriën, die ziektes verwekken of bederf veroorzaken, ontmoedigen.

En die melkzuurbacteriën krijgen we gewoon cadeau! Ze maken ons voedsel lekkerder, langer houdbaar én gezonder. Gefermenteerde groente stimuleert namelijk een gezonde darmflora en vergroot zo onze weerstand.